Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Der Rote Milan - Moritat

Der Rote Milan - Moritat

Label : Unholy Conspiracy Deathwork | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Der Rote Milan brengt ons min of meer een conceptalbum dat handelt over Schinderhannes, een Duitse bandiet, die zou geleefd hebben in de achttiende eeuw. Deze Duitse Robin Hood is een bekende slechterik/held in de Germaanse geschiedenis.

Op dit nieuwe album, dat Moritat heet, speelt men black metal en de teksten zijn in het Duits om het lokale karakter van de verhalen te benadrukken. De plaat begint als de zoveelste sfeervolle black metal plaat, maar al snel wordt duidelijk dat dit maar schijn is. Zeemzoete melodieën verliezen hun maagdelijkheid in een akelige vloed van intense black metal vol furieuze blast beats. Het gekwelde geschreeuw van vocalist III zit vol woede, wordt soms een lagere grunt, maar verandert dan plots weer in een slepende klaagzang. Het hele album zweeft tussen dat meedogenloze geweld en van die heldere, betoverende momenten. Het contrast tussen de rauwe stukken en de gevoelige fragmenten is verbijsterend. De zes songs zijn meesterlijk geschreven en de authentieke emoties worden op een indrukwekkende wijze vertolkt.

Deze plaat moet gehoord worden door eenieder die zich black metal fan noemt, ongeacht het sub-genre waarnaar hij/zij luistert. Denk aan bands als Geist, Lunar Aurora, Nagelfar en Imperium Dekadenz om jezelf een idee te geven hoe goed dit is! Moritat wordt uitgebracht door Unholy Conspiracy Deathwork en zal verschijnen als A5 digipak-CD en op zwart en rood vinyl.

<< vorige volgende >>