Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Superseed - Superseed

Superseed - Superseed

Label : Roar | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Bart M. : Het Engelse Superseed, een vijfkoppige band met onder andere drie gitaristen, is klaar met het opnemen van hun gelijknamige debuutalbum en zet daarmee een atmosfeer neer die zowel interessant als prettig is om naar te luisteren en in rond te dwalen. In principe is dit vrij directe rock maar omdat er onverwachte wendingen en zijpaden verkend worden hangt er een weemoedige sfeer om de nummers heen. Vooral in de eerste vier tracks merk ik dat ik gekluisterd aan de boxen blijf hangen.

Daarna gaat het wel een beetje een andere kant op en komen er nummers die me doen denken aan de tweede of derde golf punkbands, de bands die iets meer de populaire kant opgaan, zoals The Offspring en zelfs wel wat Foo Fighters, waar het rauwe randje vanaf is gesleten en de boodschap minder tegen-heilige-huisjes-schopperig is dan die van eerdere bands. Dat viel, vooral vanwege het super interessante begin, een beetje tegen. Toch zou het niet eerlijk zijn als ik die vergelijking zou maken zonder daarbij te vertellen dat nog regelmatig enige genialiteit doorschemert op de rest van het album. Een verrassende hook hier, een dubbele gitaaraanvaal daar en genoeg riffs om ook door de meezingers heen te komen.

Een beoordeling van dit album hangt af vanuit welke hoek je komt: voor een metal album is het okay maar enigszins vlak, maar voor een punkrock album is het zeer vooruitstrevend.

<< vorige volgende >>