Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Secret Rule - The 7 Endless

Secret Rule - The 7 Endless

Label : Pride And Joy | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Sjak : Ondanks het feit dat de Italiaanse symfonische metal formatie Secret Rule pas in 2014 is opgericht zijn ze met deze nieuwe plaat The 7 Endless toch al toe aan hun vierde full-length album, na eerder Transposed Emotions (uit 2015), Machination (uit 2016) en The Key To The World (uit 2017) op de markt gebracht te hebben. Deze nieuwe release is een concept-album en werd geïnspireerd door de The Endless karakters uit de Neil Gaiman strip The Sandman.

Zonder bassist Michele Raspanti en drummer Nicola Corrente te kort te willen doen, zijn en blijven de belangrijkste personen binnen Secret Rule toch wel gitarist Andy Menario, die verantwoordelijk is voor het schrijven van het song materiaal, en de erg getalenteerde zangeres Angela Di Vincenzo die met haar prima stem dit materiaal nog wat meerwaarde weet mee te geven. Dat zorgt er mede voor dat The 7 Endless een prima plaatje is geworden die zijn weg naar de fans van het genre wel zal weten te vinden.

De muziek van Secret Rule is heavy, maar tegelijkertijd zeer melodieus en aanstekelijk en dat zorgt voor een erg aangename luisterervaring. Vooral nummers zoals Birth, Alone, Desperation en The Awakening klinken erg sterk en laten veel ruimte voor zangeres Angela Di Vincenzo om te excelleren en dat doet ze dan ook zeker. Alle elf aanwezige nummers zijn de moeite van het beluisteren zeker waard en het doet me goed om te constateren dat Secret Rule er wederom in geslaagd is om een lekker plaatje af te leveren dat de luisteraar gedurende de gehele speelduur weet te boeien.

<< vorige volgende >>