Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Empty Bottles - No Sense For The Cause

The Empty Bottles - No Sense For The Cause

Label : Eigen beheer | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Demo

Koen B. : The Empty Bottles is een punk / ‘hardcore band uit Vlaanderen / België die al bestaat sinds 2008 of zoiets. Zij debuteerden met ‘Totally Wasted’ in 2013 en nu is de opvolger ‘No Sense For The Cause’ op de markt. Deze is in eigen beheer uitgekomen en daarom is het verstandig om een exemplaar aan te schaffen wanneer je één van hun concerten bezoekt. Was je dat (nog) niet van plan? Surf dan naar hun Facebook pagina en stuur ze even een berichtje en dan helpen ze je wel verder. Ik was niet echt onder de indruk van de vorige CD van The Empty Bottles en ik moet ruiterlijk bekennen dat ‘No Sense For The Cause’ me ook niet tot het einde weet te boeien.

Begrijp me niet verkeerd: dit is best een leuke eigen beheer CD geworden, maar leuk is heden ten dage gewoon niet goed genoeg meer. The Empty Bottles spelen simpele drie a vier akkoorden punk die totaal niks toevoegt aan het genre dat dik 40 jaar terug explodeerde. Het is het allemaal net niet bij onze Zuiderburen: de nummers zijn net te zwak, de zang is vervelend en er wordt teveel leentjebuur gespeeld bij anderen.

Een voorbeeldje? Het nummer ‘NFUSA’, waarbij het refrein is gestolen (of is geïnspireerd door) het nummer ‘Born To Die’ dat in 1982 op MDC’s ‘Millions Of Dead Cops’ stond. De Godfathers van de USA hardcore hadden in 2017 zelf al in een inspiratieloos moment hun eigen nummer verkracht door de zinsnede “no war, no KKK, no fascist USA” te verbouwen naar “no Trump, no KKK, no fascist USA” en dat op hun ‘Mein Trumpf’ EP gezet die via Primordial Records uit kwam. The Empty Bottles doen dit nog eens dunnetjes over en herkauwen deze zelfde zin in ‘NFUSA’. Politieke hardcore? Ik ben er een beetje klaar mee eerlijk gezegd.

<< vorige volgende >>