Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Stormhammer - Lord Of Darkness

Stormhammer - Lord Of Darkness

Label : Mausoleum Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

David : Stormhammer is een Duitse band. En net zoals bij al die andere Duitse bands weet je dan ook haast meteen wat te verwachtten. Degelijke, goed gespeelde metal die bol staat van de clichés maar met weinig ruimte voor originaliteit of fantasie.

Dit alles gaat ook op voor 'Lord Of Darkness', alweer de derde full-length van de band. De heren in Stormhammer weten perfect waar ze mee bezig zijn en komen voor de dag met een aantal prima songs, slagen er jammer genoeg niet in om dit de volledige cd lang vol te houden. Zo zijn ondermeer 'Ace In The Hole', 'Medusa's Head', 'Stormhammer' en het afsluitende instrumentale 'Shadows Of Glory' best lekker om naar te luisteren, maar hiertegenover staan dan weer saaie, nietszeggende tracks als 'Cyber Mortis' of 'Metal Heart'. Ook de extreem zwakke ballad 'Wise Man' was er betere afgelaten. Zanger Tommy Lion is een redelijke zanger en klinkt ook hoorbaar beter dan op voorganger 'Cold Desert Moon' het geval was.

Verder is echter alles behoorlijk in orde, en zeker het gitaarspel is bij vlagen echt uitstekend te noemen. De cd is overigens geproduceerd door de band zelf in hun eigen studio en mag best gehoord worden. Ondanks het gezeik over clichés en het feit dat we het allemaal wel al eens gehoord hebben is 'Lord Of Darkness' zeker geen slechte plaat en zal best in de smaak vallen bij de liefhebbers en mensen die een portie goedgespeelde heavy metal wel weten te verteren.

<< vorige volgende >>