Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Lord Of Solitude / Thronehammer - Vol. 1: Vampire Bites

Lord Of Solitude / Thronehammer - Vol. 1: Vampire Bites

Label : The Church Within | Archiveer onder doom metal

Release type: 12"

Pim B. : Het Duitse label The Church Within is gestart met een serie releases waarop je altijd twee bands te horen krijgt en altijd op het 10” vinyl formaat (en download) en altijd een specifiek thema. Deel 1 is nu verschenen en de titel geeft al aan wat het thema is.

Als eerste vinden we Lord Of Solitude uit Nieuw Zeeland. Dit trio levert twee songs (‘To The Devil A Daughter’ en ‘Vampire Ritual’) die je kunt omschrijven als klassieke doom metal waarbij namen als Black Sabbath en Electric Wizard nooit ver verwijderd zijn. Als ik goed geïnformeerd ben, heeft de band beide songs zelf al in 2015 uitgebracht. Leuk voor de diehard fan van het genre, maar zeker geen songs die je meteen van je stoel blazen.

De andere zijde van deze plak vinyl is een stuk interessanter. Thronehammer is namelijk een Duits/Engels collectief bestaande uit: Stuart Bootsy West (ex-Obelyskkh) op gitaar en synth, Tim Schmidt (Seamount, Naked Star) op bas en drums en Kat Shevil Gillham (Winds Of Genocide, Uncoffined, ex-Blessed Realm) op zang. Hun twaalf minuten durende track ‘Hammer, Stake And Cross’ bevat alles wat je van een doomband mag verwachten. Het is zwaar en heeft een goede groove. Ook hier moet ik regelmatig aan Electric Wizard denken maar ook een band als Blood Farmers lijkt een bron van inspiratie. Alleen vanwege dit nummer is deze release al de moeite waard.

<< vorige volgende >>