Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Legion Of The Damned - Slaves Of The Shadow Realm

Legion Of The Damned - Slaves Of The Shadow Realm

Label : Napalm Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Dennis : Nadat de Limburgse thrashers van Occult in 2006 hun bandnaam omdoopten tot Legion of the Damned en de hulp inriepen van producer Andy Classen maakte de band een hele sterke doorstart. In rap tempo werden tussen 2006 en 2014 zes albums uitgebracht, toerde de band aan één stuk door en op zijn zachts gezegd niet geheel zonder succes. Voor album nummer zeven hebben de heren zich tijd genomen, vijf jaar hebben we er op moeten wachten, maar op 4 januari verschijnt dan eindelijk ‘Slaves of the Shadow Realm’.

Wederom werd het album met Andy Classen in de Stage One Studio opgenomen en was Tony Manero verantwoordelijk voor de teksten. ‘Never change a winning team’, zullen ze gedacht hebben, en gelijk hebben ze, want ‘Slaves of the Shadow Realm’ is een thrash metal plaat geworden die het wachten meer dan waard was. De melodieuzere weg die Legion of the Damned insloeg met het vorige album ‘Ravenous Plague’ is verder verfijnd in de elf nieuwe tracks, waarbij de band super agressief en heel doeltreffend te werk gaat. De muziek van Legion of the Damned ligt natuurlijk diep verankerd in de thrash metal, maar de band verweeft ook black en death metal invloeden, waardoor de thrash metal op deze plaat een heerlijk duister karakter heeft gekregen. Het motto voor dit album was ‘less is more’ en dat pakt op ‘Slaves of the Shadow Realm’ ontzettend goed uit. De nummers zijn pakkend, snel, agressief en melodieus tegelijk. De combinatie van herkenbare riffs, strak spel en een vette productie maken van dit zevende Legion of the Damned album een waar genot om naar te luisteren. Daarnaast zitten de agressieve en vlijmscherpe zanglijnen van frontman Maurice Swinkels perfect in de mix en levert hij zijn sterkste vocale prestatie ooit op een LOTD album.

Met ‘Slaves of the Shadow Realm’ legt Legion of the Damned de lat voor 2019 meteen op ongekende hoogte en is het maar de vraag of er een andere band dit nog gaat overtreffen. De heren gaan in ieder geval goed het nieuwe jaar in met alvast één van de sterkste albums van 2019, schat ik zo. Verplichte kost voor alle thrashers onder u!

<< vorige volgende >>