Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sacrificium Carmen - Hermetica

Sacrificium Carmen - Hermetica

Label : Saturnal Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : De Finse black metal horde Sacrificum Carmen brengt een nieuwe langspeler uit, genaamd ‘Hermetica’. Hun vorige album ‘Ikuisen Tulen Kammiossa’ uit 2015 werd goed onthaald en ik was ook blij met de niet zo typische black metal van deze gasten, maar gaandeweg is de band toch in het vergeethoekje geraakt bij mij. Ik schrok dan ook toen ik deze review-aanvraag kreeg, maar tegelijkertijd was het een mooie gelegenheid om de band te herontdekken.

De satanische black metal trein dendert verder op ‘Hermetica’, maar dan zonder cleane vocalen. Geen blastbeats bovenop woeste riffs hier, maar mid tempo, melodieuze black met ijzige vocalen en scherpe, zuiver klinkende gitaren. De vocalen van Hoath Cambion klinken werkelijk ijzingwekkend. Zijn onmenselijke gekrijs gaat door merg en been. Op het eerste zicht en gehoor is dit typische second wave black metal, maar het gaat veel verder dan dat. Titelsong ‘Hermetica’ start als een Motörhead nummer en in andere songs hoor ik Venom-achtige stukken, soms hoor ik Tribulation of Slaegt en soms Carpathian Forest of zelfs Kvelertak. Het zijn vaak details, maar het maakt de plaat wel levendig en interessant. De productie is kraaknet, en dat mag, alleen heb ik het liever wat vuiler.

Net voor deze ‘Hermetica’ is er nog een split uitgebracht met Sarkrista en Malum en die is ook zeker de moeite. Liefhebbers van Fins geweld van Behexen tot Azaghal en Sargeist tot Horna kunnen dit schijfje gerust oppikken.

<< vorige volgende >>