Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nanowar Of Steel - Stairway To Valhalla

Nanowar Of Steel - Stairway To Valhalla

Label : Eigen beheer | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : Toen ik van de grote baas een uitnodiging voor een downloadpromo kreeg van een band die zich “Nanowar Of Steel” noemde, dacht ik dat dit een geintje moest zijn. In zeker zin had ik gelijk, de downloadpromo was doodserieus, maar de band die hierachter schuil gaat kan ik niet als meer omschrijven dan een kutgrap.

Het is net examenweek geweest op de school waar ik les geef, en ik heb de hele week weinig anders gedaan dan fouten doorstrepen van leerlingen die weigeren te leren omdat het nog het begin van het schooljaar is. Nu ik dit misbaksel van een album zit te luisteren voel ik me ineens weer heel content over de invulling die ik aan mijn leven heb gegeven. Je zou serieus maar een album van een uur met deze bagger willen vol zetten terwijl je hier al vijftien jaar van je leven mee bezig bent. Dit is een kwalitatief volslagen waardeloze parodie op een aantal metal bands, in het bijzonder Manowar en Rhapsody. Nu kan je van alles over die bands zeggen, en al helemaal over Manowar sinds de recente onthullingen over gitarist Karl Logan, maar niet dat ze niet origineel waren. Manowar stond aan de wieg van de gehele true metal beweging en Rhapsody heeft eigenhandig een geheel nieuwe tak in de power metal ontwikkeld. Los van hoe Manowar op dit moment zijn eigen erfenis verkracht, dit zijn prestaties die in mijn optiek toch net iets meer respect afdwingen dan een muzikaal volstrekt lachwekkende parodie hierop maken. De inhoud van deze cd is op zich is zo ontzettend slecht dat het niet eens een afbrander waardig is, want ieder woord wat geschreven wordt over deze band en hun “muziek” doet ze eigenlijk al te veel eer aan. De grootste verbazing aan dit misbaksel is dat Fabio Lione zich daadwerkelijk heeft verlaagd tot hun niveau door een nummer mee te zingen.

Serieus, “heren” van Nanowar Of Steel, ga iets doen met je leven. Ga bijvoorbeeld muziek maken met jullie instrumenten in plaats van dit, help me anders met mijn correctiewerk want er ligt nog een stapel. Of neem gewoon dat enkeltje Valhalla.

<< vorige volgende >>