Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Corpsessed - Impetus Of Death

Corpsessed - Impetus Of Death

Label : Dark Descent Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Pim B. : Vier jaar na de debuut full-length ’Abysmal Thresholds’ keert Corpsessed terug met een nieuw werkstuk. Ook dit keer namen de Finnen hun album zelf op en werd de master verzorgd door Dan Lowndes (van Cruciamentum). Wat ook bij hetzelfde bleef, zijnde verantwoordelijke labels. Dark Descent Records levert de CD editie en in samenwerking met Me Saco Un Ojo komt er een plak vinyl op de markt. Muzikaal gezien tapt Corpsessed nog steeds uit hetzelfde vaatje. De enige concrete wijziging is de toevoeging van nieuwe bassist Tuomas Kulmala (gitarist bij Lie In Ruins).

De death metal van het vijftal klinkt donker en zwaar, maar dat is vanaf dag 1 de intentie. Zoals ik al eerder concludeerde gebruikt Corpsessed wel elementen die typisch Fins te noemen zijn, maar daar voegen zo ook andere invloeden aan toe zoals een wat meer Amerikaanse insteek en doomy vibes.
Het geheel klinkt daarom wat mij betreft wel erg gaaf. Het gitaargeluid spreekt mij in het bijzonder erg aan. Bij gebrek aan een beter woord zou ik het als knarsend omschrijven. De combinatie van vuige riffs en subtiele melodietjes verpakt in moddervette death metal songs maken ‘Impetus Of Death’ een album waar fans van donkere death metal eigenlijk niet omheen kunnen. Wat mij betreft kan Corpsessed tot de top van de huidige Finse death metal scene gerekend worden.

<< vorige volgende >>