Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Arsis - Visitant

Arsis - Visitant

Label : Agonia Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Job : We hebben lang moeten wachten op de nieuwe Arsis. De “technische melodische death metal” band uit Virginia is al sinds 2000 bezig en heeft gaande de jaren een flink eigen stijltje ontwikkeld. Technische death metal wordt gemixt met melodische death metal en thrashy riffs. Nieuwe plaat ‘Visitant’ zet het stijltje lekker door en introduceert een aantal black metal invloeden die zeker niet vervelend zijn.

Nummers als ‘Hell Sworn’, ‘As Deep As Your Flesh’ en ‘Fathoms’ laten die mix van black en thrash het beste horen. Het staat de band goed, en de muziek grijpt de aandacht. Het tempo zit er natuurlijk ook goed in en de band lijkt de luisteraar bij de strot te willen grijpen. De band lijkt ook geregeld een hoop van Revocation te leren; nummers als ‘Funereal Might’ en ‘Death Vow’ lijken wel erg op wat Revocation respectievelijk deed op ‘Deathless’ en ‘Chaos of Forms’.

Wel moet ik toegeven dat de eentonige en vooral matige zang van gitarist/zanger/main kerel James Malone voor mij erg afdoet aan de muziek. Zonder enige dynamiek doen zijn screams af aan de muziek en soms baal ik ervan dat er geen enkele afwisseling in de aanpak zit. Het is technisch, het is hard en omdat het nooit ingetogen is, is het nergens ECHT slopend. Een gemiste kans, en eentje waarvan ik hoop dat Arsis hem de volgende keer wel pakt. Voor fans dus een smakelijke hap, dit ‘Visitant’, maar voor buitenstaanders eigenlijk niets anders dan voorheen.

<< vorige volgende >>