Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Malepeste / Dysylumn - Ce Qui Fut, Ce Qui Est, Ce Qui Sera

Malepeste / Dysylumn - Ce Qui Fut, Ce Qui Est, Ce Qui Sera

Label : Goathorned Productions | Archiveer onder black metal

Release type: Split cd

Roel de Haan : 'Ce Qui Fut, Ce Qui Est, Ce Qui Sera' is een split-album van twee Franse black metalacts. De ene gaat door het leven met de naam Malepeste en de andere als Dysylumn. Beide bieden vier nummers aan de luisteraar en Malepeste begint. Deze kerels spelen nare black metal, maar op een onconventionele manier. Hoewel er wat snelle stukken in hun nummers zitten, werkt Malepeste meestal nogal traag. Op deze manier creëren de dissonante riffs en bijna “chanting” screams (die me doen denken aan de proclamaties van Nergal) een rituele sfeer. Af en toe een akoestische gitaar rondt het netjes af. Een interessante benadering en zeker veelbelovend.

Dan bestijgt Dysylumn het podium. Dysylumn benadert het iets eenvoudiger, maar kan nauwelijks kopieergedrag verweten worden. Ook in typisch Franse duisternis verkerend, maar is iets dynamischer. Contrasten zijn in grotere hoeveelheden aanwezig en de nummers zijn meestal ook sneller. Met meer een death metal-attitude lijkt Dysylumn's muziek meer op Temple Of Baal of Vorkreist, maar bereikt nooit die niveaus van agressie, snelheid of brutaliteit. Dysylumn ingehouden haat en gal houdt de muziek mysterieuzer en op een bepaalde manier interessanter.

'Ce Qui Fut, Ce Qui Est, Ce Qui Sera' is een interessante split van twee bands die duidelijk hun eigen pad betreden en voldoende potentieel hebben om zich uit de diepe afgrond der obscuriteit te werken.

<< vorige volgende >>