Listen live to Radio Arrow Classic Rock
S.A.A.B. - Motor Militia

S.A.A.B. - Motor Militia

Label : Elit Bolaget | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : S.A.A.B. (hetgeen staat voor Satanists Against Atheist Believers) is een groep uit Helsinki / Finland die debuteert met ‘Motor Militia’. Het verhaal wil dat de groep werd opgericht toen een of andere dude wat skate / punk muziekjes nodig had voor een of andere videogame die hij aan het ontwikkelen was. Dat spelletje is er volgens mij nooit gekomen, maar als een feniks uit de as van het mislukte project is dus wel S.A.A.B. verrezen. Er zijn slechtere verhaaltjes om je bandje aan de man / vrouw te brengen lijkt mij.

‘Motor Militia’ is een CD geworden die diegenen zal aantrekken die houden van simpele, catchy en recht voor z’n raap punk, hardcore en hardrock. Ja je leest het goed, hier is niet gemakkelijk een labeltje op te plakken, maar degenen die in de jaren Tachtig luisterden naar Finse groepen als Hanoi Rocks, Riistetyt en Terveet Kädet komen echt niet bedrogen uit. Als je deze groepen niet kent ben je te jong of je komt uit een ei. Ik vind dit best wel te pruimen allemaal eigenlijk. Hier en daar had de zang wel wat beter gemogen en de Finse zang die her en der gebezigd wordt kan een obstakel zijn, maar daar hebben we gewoon lekker “paska” aan.

Er zijn maar 100 CD’tjes van ‘Motor Militia’ op de markt gebracht. Eigenlijk zijn het CDR’s maar dan moet je overigens wel héél goed het schijfje bestuderen om daar achter te komen. Desalniettemin moet je snel richting S.A.A.B.’s Bandcamp pagina als je een CD(R)’tje wilt.

<< vorige volgende >>