Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hatesphere - Reduced To Flesh

Hatesphere - Reduced To Flesh

Label : Scarlet Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen W. : Het Deense Hatesphere brengt met het verse ‘Reduced To Flesh’ alweer hun tiende album uit. De mannen besloten dat het iets speciaal moest worden, en droegen hun beste steentje bij. Als producer werd wedrom voor Tue Madsen gekozen. En dan weet je al wat je te horen krijgt: een vette productie. Zoals altijd krijg je een gezonde dosis thrash met heel wat groove te horen, en zanger Esben Hanse balanceert nog steeds op de rand van een stevige brul met verstaanbare grunt

Na de intro wordt er stevige ingevlogen met ‘Corpse Of Mankind’. De duidelijke refreinzang en de uitnodigende melodieën zorgen voor een catchy nummer. Het niveau wordt overal hoog gehouden. Tot je ineens aan de helft van het album zit en ‘Reduced To Flash’ voor de kiezen krijgt. Het nummer schiet als een pijl vooruit. De harde meerstemmige refreinen en melodieuze gitaren zorgen dat dit een van de betere thrashnummers van de laatste jaren klinkt. Halverwege is er een eerder melancholieke passage waarna alles terug losbarst. Ook in ‘Afterlife’ wordt er wat geëxperimenteerd met zachtere passages, begeleidt door dreigende keyboard. Waarna een killer riff losbarst die overal doorheen breekt.

Hatesphere kreeg in het verleden wel eens kritiek dat ze op elk album in herhaling vielen. Dat is hier helemaal niet te horen. ‘Reduced To Flesh’ is een lekkere brok furie met enkele goedgeplaatste rustpunten. Liefhebbers van het snellere werk kunnen hier helemaal op los.

<< vorige volgende >>