Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mob Rules - Among The Gods

Mob Rules - Among The Gods

Label : Steamhammer/SPV | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Sjak : Het Duitse Mob Rules begint zo langzaam aan een behoorlijk gevestigde naam te worden, want deze 'Among The Gods' is alweer het vierde teken van leven van deze behoorlijk getalenteerde band. De beide eerste albums ('Savage Land' uit 1999 en 'Temple Of Two Suns' uit 2000) heb ik zelf in mijn platenkast staan en wat men daarop liet horen beviel me bijzonder goed.

Hun derde release 'Hallowed Be Thy Name' uit 2002 heb ik jammer genoeg gemist, maar deze 'Among The Gods' sluit eigenlijk ook naadloos aan op wat men op de eerste twee CDs liet horen. Wat kun je dan verwachten van onze Duitse vrienden? Zoals je van de meeste van de bands uit dit genre (ook zij spelen de zo populaire melodieuze power metal stijl) kunt verwachten niets vernieuwends of origineel, maar wel tien prima uitgevoerde nummers waarvan het lange titelnummer en opener 'Black Rain' aansprekende voorbeelden zijn.

Ik moet altijd even wennen aan de wat afgeknepen vocalen van zanger Klaus Dirks, maar hij levert toch een zeer acceptabele prestatie. Hij zal echter nooit tot de top binnen het genre gaan behoren, daarvoor kent hij wat teveel tekortkomingen. Het gitaarwerk van Matthias Mineur is niet te versmaden en staat lekker prominent in de mix. Al met al een lekker plaatje dus. Alleen jammer dat mijn exemplaar niet de gelimiteerde bonus-CD bevat met ondermeer een aantal videoclips en unreleased outtakes. Maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben…

<< vorige volgende >>