Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Beyond The Black - Heart Of The Hurricane

Beyond The Black - Heart Of The Hurricane

Label : Napalm Records | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Sjak : Na de release van hun debuutalbum ‘Songs Of Love And Death’ (uit 2015) en opvolger ‘Lost In Forever’ (uit 2016) was het al erg duidelijk dat de Duitse symfonische metal formatie Beyond The Black een bovengemiddeld getalenteerd gezelschap was en dat beeld wordt met dit derde album ‘Heart Of The Hurricane’ alleen maar versterkt en bevestigd. Beyond The Black vertoont (in positieve zin) erg veel overeenkomsten met onze Nederlandse trots Within Temptation, zowel muzikaal als qua potentie, en is mijns inziens één van de bands die in de (nabije) toekomst erg groot kan gaan worden. Natuurlijk hebben ze reeds de nodige stappen gezet in het recente verleden, maar dit nieuwe album ‘Heart Of The Hurricane’ zal er zeker toe gaan bijdragen dat de snel groeiende fanbase alleen maar groter zal gaan worden.

De muziek van dit zestal is heavy, doch uiterst melodieus, waardoor de songs erg aanstekelijk en bij tijd en wijlen behoorlijk commercieel zijn. Dat laatste is zeker niet negatief bedoeld, maar zal zeker bijdragen tot een brede acceptatie binnen de muziekwereld. Beyond The Black weet dus hoe ze goede nummers moeten schrijven en bestaat uit zeer competente muzikanten die dit aantrekkelijke materiaal op een erg sterke manier neerzetten. Grootste troef binnen de band is echter de jonge, bijzonder fraai ogende zangeres Jennifer Haben, die met haar prima stem het toch al sterke song materiaal naar een nog hoger niveau weet te tillen. Jennifer is gezegend met de juiste looks, een mooi stemgeluid en een groot natuurlijk charisma, waardoor ze bijna vanzelfsprekend het boegbeeld van Beyond The Black is.

Met ‘Hysteria’ en titelnummer ‘Heart Of The Hurricane’ start het album erg sterk en deze twee songs laten overduidelijk de al eerder genoemde pluspunten van Beyond The Black horen. De combinatie van zware riffs en aanstekelijke refreinen blijkt uitstekend te werken, waardoor je weinig luisterbeurten nodig hebt om dit album op de juiste waarde te schatten. Met het prima opgebouwde ‘Through The Mirror’, het commercieel getinte ‘Million Lightyears’, de piano-ballad ‘Breeze’ en de krakers ‘Song For The Godless’, ‘Dear Death’, ‘Escape From The Earth’ en het bombastische ‘Beneath A Blackened Sky’ hebben we in mijn beleving de hoogtepunten van dit prima album te pakken, al dient gezegd te worden dat er geen enkel zwak nummer op ‘Heart Of The Hurricane’ te vinden. Zelfs beide bonus-tracks ‘Echo From The Past’ en ‘Parade’ zijn van hetzelfde (hoge) kwaliteitsniveau, waardoor dit derde Beyond The Black album zowel kwantitatief als kwalitatief een hoop te bieden heeft voor de muziekliefhebbers.

De symfonische metal met toegankelijke (poppy) refreinen van Beyond The Black maakt op deze ‘Heart Of The Hurricane’ erg veel indruk en als zodanig heeft deze band alles in huis om uit te groeien tot één van de vaandeldragers binnen het genre, zeker als ze in staat zullen zijn om de reeds getoonde groei van de afgelopen jaren voort te zetten. Zonder meer een fantastische plaat!

<< vorige volgende >>