Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Outside - We Feel Through The Dead

The Outside - We Feel Through The Dead

Label : Saol Music | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Wilco : Op de dag dat er in Italië een hele snelweg is ingestort en er tientallen doden zijn gevallen wordt alles weer in perspectief geplaatst. Zo moet ik bijvoorbeeld niet zeuren dat ik weer een middelmatig thrash album heb gekregen om te bespreken. Alles is relatief zal ik maar zeggen.

De leden van deze band, The Outside, resideren in Duitsland, maar zijn uit veel meer landen afkomstig, namelijk Duitsland, Turkije, Chili en Israël. Dit is het derde album van deze internationale band. De eerdere twee heb ik niet beluisterd, maar de reviews zijn ook op deze site te vinden.
Ik ben alleen een totaal andere mening toegedaan dan mijn toenmalige collega. Niet qua score gek genoeg, maar qua beleving zitten we nogal uit elkaar. Mijn collega hoorde er een kruisbestuiving tussen melo-thrash en prog in met een niet onverdienstelijke zanger. Dat kan ik er eerlijk gezegd niet zo goed uit halen. De subtiliteit die ik bij prog vind horen is namelijk ver te zoeken op dit album.
Wat hoor ik dan wel? Een vorm van vrij melodieuze, gepolijste thrash. Op het eerste gehoor klinkt het namelijk best gladjes. Dat heeft te maken met de wel heel erg nette productie van het album.
De muziek is niet radio-fähig, maar blijft wel netjes binnen de lijntjes. Het lijkt of men zich steeds inhoudt, zonde. Ook de zanger is geen topper. Hij lijkt niet goed te kunnen kiezen welke stijl het beste bij hem past. Onevenwichtig is vervolgens de conclusie.

Echt slecht is het ook niet, maar (en daar ben ik het volledig met mijn collega over eens) de muziek op dit album is niet in staat de aandacht vast te houden. Inderdaad, weer middelmatig, net als de vorige twee albums.

<< vorige volgende >>