Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Rhodium - Scream Into The Void

Rhodium - Scream Into The Void

Label : Eigen beheer | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : Met een bandnaam als Rhodium kan je eigenlijk ook geen andere muziek maken dan heavy metal. Rhodium staat in het periodieke systeem namelijk tussen de zware metalen. Om scheikundig correct te praten, rhodium is een overgangsmetaal. De Rhodium waar we hier over praten is een Griekse band, en deze band heeft het debuutalbum ‘Scream Into The Void’ klaar.

Op de openende titelsong doet de band vrij snel aan Iced Earth denken door het stevige gitaarwerk en de vocalen van Billy Vass (Terra Incognita) die laag en diep zijn. De man woont tegenwoordig in New York, wat zijn Engelse uitspraak ongetwijfeld ten goede komt. Door de knappe combinatie van zang en harmonische gitaar in het refrein heeft dit eerste nummer een erg prettige vibe. In ‘Unjust Slaughter’ is het juist de drummer die de aandacht opeist met de rollende partijen. ‘The Fall’ introduceert een meer progressief en vooral modern geluid, en dat deze elementen blijven de rest van het album door de nummers heen waaien. Zeker ‘Flaming Sorrow’ kent een aantal rustiger momentjes waarop knappe dingen gedaan worden. Een toegankelijker geluid kunnen we ook vinden en wel in ‘Lucid Dream’.

‘Scream Into The Void’ is een heel aardige debuutplaat waarmee Rhodium hopelijk een basis legt voor hetgeen wat nog moet komen. Aanradertje voor fans van Iced Earth, Evergrey en natuurlijk Terra Incognita.

<< vorige volgende >>