Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Omega Diatribe - Trinity

Omega Diatribe - Trinity

Label : Metal Scrap Records | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Bart M. : Het derde album van de Hongaarse metalcore band Omega Diatribe is een feit en het lijkt er in eerste instantie op dat de heren een conceptalbum in elkaar gezet hebben: 'Trinity'. Ik dacht bij het lezen van die titel dat we te maken hadden met een white metal band, maar verdere studie wees uit dat ik het verkeerd had.

Het idee dat ik op dacht te vangen terwijl ik de eerste nummers luisterde was dat van één of ander persoon die naar de knoppen beschadigd is en dan tegen zijn zin in weer opgebouwd wordt als een soort half mens, half machine (wat echt een gaaf concept is), maar al snel lijkt dit gegeven over te gaan in de gebruikelijke boodschap dat het een oneerlijke wereld is maar dat je zelf je grootste vijand bent en dat je die moet overwinnen.

Er zijn wel bands die het net even iets anders doen en metalcore daarmee nog wat nieuw leven inblazen, maar Omega Diatribe hoort daar niet bij en is alles wat je verwacht als je de term metalcore hoort: stampen, rare, onhandige breaks, beetje djenten en een gepijnigde ziel die al zijn ellende er uit volle borst uit schreeuwt. Dit is metalcore en in dat genre is dit kwaliteit. Als je daar van houdt dan zul je dit een vet album vinden; als je liever muziek hoort die net even anders is dan wat je al kent, dan kun je deze misschien beter laten liggen.

<< vorige volgende >>