Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Lunaris - Cyclic

Lunaris - Cyclic

Label : Elitis | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Wilf : Een gemiddeld metal-album bestaat uit een dozijn nummers geschreven in een bepaalde stijl. Dat niet alleen verzamelalbums de uitzonderingen op deze regel zijn, bewijst Lunaris op het album 'Cyclic'. De meest uiteenlopende genres komen voorbij, variƫrend van black en death tot progressief en jazz. De grootste nadruk ligt hierbij op energieke black metal waar de vaart stevig inzit.

Het album opent met 'Mendacities Of A Corporate Messiah'; een track die na een vocaal intro (een mannenkoor die een stijgende lijn verklanken) wegstampt als een Zyklon-nummer. De eerste tekenen van de variƫteit op het album wordt duidelijk wanneer de track 'I.A.D.' begint. Dit meer heavy/power nummer met gastbassist Steve Digiorgio en cleane vocalen delft in de progressieve en epische aarde. 'Lessons In Futility' biedt de luisteraar bombastische black metal waarin de keyboardpartijen aan landgenoten Dimmu Borgir doen denken. 'Slaves Of Opinion' gaat van jaren zeventig prog rock naar black metal om en passant Dick Dale-achtige riffs te toucheren. De daaropvolgende nummers weten stuk voor stuk de eerder behandelde stijlen te mengen.

Er bestaat niet zoiets als een verplichting tot uniforme nummers op een album. Lunaris weet een vrij consistent album neer te zetten, ondanks de vele verschillende kanten.

<< vorige volgende >>