Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dare - Out Of The Silence II

Dare - Out Of The Silence II

Label : Legend Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Sjak : Het is moeilijk voor te stellen dat de debuutplaat ‘Out Of The Silence’ van Dare alweer dateert van het jaar 1988 en dus al dertig jaar geleden op de markt kwam, want het album klinkt nog steeds geweldig en is eigenlijk tijdloos. Bandleider en zanger Darren Wharton heeft het album nu geheel opnieuw opgenomen en naar eigen zeggen nieuw leven ingeblazen. Het resultaat hiervan is onder de titel ‘Out Of The Silence II’ verkrijgbaar en is gewoonweg verplichte aanschaf voor iedere A.O.R.-liefhebber (ook als je het origineel al in je bezit hebt).

Ten opzichte van de uit 1988 stammende plaat heeft Darren met behulp van gitarist Vinny Burns, drummer Kev Whitehead, bassist Nigel Clutterbuck en keyboardspeler Marc Roberts wat meer Keltische invloeden toegevoegd aan een aantal nummers en het album voorzien van een wat heavier en voller geluid. Dat zorgt ervoor dat het toch al zo sterke song materiaal nog net iets beter klinkt dan op het originele album en dat je van begin tot eind geboeid zult zijn en blijven door het fantastische muzikale vakmanschap van de band in het algemeen en de geweldige vocalen van main man Darren Wharton in het bijzonder.

Klassiekers zoals ‘Abandon’, het aanstekelijke ‘Into The Fire’, de ode aan Phil Lynott ‘King Of Spades’ en de onwaarschijnlijk mooie ballad ‘Nothing Is Stronger than Love’ worden erg fraai neergezet, maar feit is dat er gewoonweg geen enkel nummer opstaat wat niet als prachtig gecategoriseerd kan worden. Het song materiaal was en blijft van een uitmuntende kwaliteit en Darren laat nogmaals horen wat voor een getalenteerde zanger hij is. ‘Out Of The Silence’ was in 1988 al een sublieme plaat en dat geld anno 2018 zeker ook voor deze ‘Out Of The Silence II’.

<< vorige volgende >>