Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Vomitheist - Graveyard Flesh Orgy

Vomitheist - Graveyard Flesh Orgy

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Mini-CD

Pim B. : Ik kan zelf geen genoeg krijgen van old school death metal. Als ik dan weer een nieuwe band ontdek die zich op deze stijl richt en ze heersen ook de pannen van het dak, dan verschijnt een dikke smile op mijn bek. Dat gebeurde ook toen ik ‘Graveyard Flesh Orgy’ van Vomitheist hoorde. De zes songs die op deze EP staan zijn gewoon heel erg gaaf. Geen onnodig gepiel maar degelijk geschreven songs die ook nog eens gevarieerd zijn. Van rechttoe rechtaan doorknuppelen naar d-beat-achtige grooves. Deze Zwitsers doen het schijnbaar met gemak en dat hoor je ook wel terug.

In een kleine 20 minuten komt Vomitheist als prima band over. Ik hoor diverse invloeden maar kan niet exact aangeven op wie ze lijken. Dat is een goed teken want hiermee kan ik oordelen dat het geen goedkope kopie is. Het ene moment wordt je herinnerd aan de ene riff van Sodom en een ander moment denk je aan Asphyx. Ik houd er wel van. Ook moet ik het gitaargeluid benoemen want dat klinkt lekker verrot in de goede zin van het woord. Ik zou het omschrijven als een mix tussen Celtic Frost en het Zweedse HM-2 geluid.

Mijn eerste confrontatie was via de Bandcamp pagina. Er zijn wel CD’s beschikbaar maar die worden vooralsnog alleen bij live shows verkocht. Hoe dan ook, OSDM-fanaten moeten hier even naar gaan luisteren.

<< vorige volgende >>