Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Curse Upon A Prayer  - The Three Woes

Curse Upon A Prayer - The Three Woes

Label : Saturnal Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Curse Upon A Prayer is een Finse black metal band die opgericht is in 2010, hun debuut ‘From The Lands Of Demise’ uitbracht in 2014 en een tweede album in 2015 met tussendoor nog een digitaal demootje. Nu releasen zij met ‘The Three Woes’ een EP uit met drie songs en een dik kwartier speeltijd.

Lieden die nu spontaan denken aan de rauwe black van Sargeist en Behexen of hopen op een nieuwe Clandestine Blaze, de gortigheid van Impaled Nazarene of het ouderwetse gekraak van Beherit hebben pech want daar heeft Curse Upon A Prayer geen uitstaans mee. ‘The Three Woes’ is een regelrecht melodische black metal plaatje dat zo Zweeds klinkt als god morgon en eerder doet denken aan Dark Funeral en Naglfar dan aan Barathrum of Goatmoon. De blastbeats vliegen wel om je oren en er wordt duchtig aan de snaren geplukt. De melodieën zijn hoogst catchy en blijven lang na het luisteren naar ‘Let Thy Kingdom Come’ en ‘Thou Shalt Be Cursed’ in je hoofd hangen. Er springt niet echt een song uit, maar als ik een favoriet zou moeten kiezen, zou het Woe! Woe! Woe! zijn, het langste nummer met de meeste memorabele riffs, een machtig trager tussenstuk en een zinderende finale.

Deze gemaskerde bende wenst anoniem te blijven, maar met dit veelbelovend plaatje wordt dat misschien moeilijk in de toekomst. Zeker een band om in het oog te houden.

<< vorige volgende >>