Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Space Chaser / Distillator - Split Album

Space Chaser / Distillator - Split Album

Label : This Charming Man Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Dennis : Een dubbele thrash attack deze maand met deze split LP van Nederlands’ thrash metal trots Distillator en het Duitse Space Chaser. Beide bands hebben twee albums uit en doen momenteel goede zaken in de thrash metal scene en een samenwerking middels deze split LP verwelkomen wij natuurlijk graag.

Kant A bevat naast het intro drie nieuwe composities van Distillator en een covertrack van Slayer’s ‘Black Magic’. Heerlijke tachtiger jaren high speed thrash metal met agressieve zang en de nodige hoge uithalen. Perfecte muziek om helemaal op los te gaan. ‘Perceiving Presence’, ‘Swarm Intelligence’ en ‘Gates of Autonomy’ gaan er in als zoete koek, maar ook een song als ‘Black Magic’ lijkt de band op het lijf geschreven, goede songkeuze dus. Kant B is voor Space Chaser uit Berlijn die eerder al een vermakelijk voorproefje op hun nummer ‘Swarm’ gaven middels een opgenomen Sci-Fi videoclip waarop de band rondrijdend op een tank de jacht opent op de Predators (uit de gelijknamige film met Arnold Schwarzenegger). Ook Space Chaser bieden vier tracks plus intro, en met hun strak uitgevoerde Amerikaans geschoolde thrash metal in het straatje van Exodus, Overkill en Agent Steel weten de Duitsers absoluut te overtuigen.

Het is moeilijk uit te maken welke kant beter is, want beide bands leveren hoog-karatig materiaal af. Een echte thrash granaat dus! De split LP wordt in een beperkte oplage uitgebracht van 150 groen/zwart marmeren vinyl en 450 zwart vinyl, dus wees er snel bij.

<< vorige volgende >>