Listen live to Radio Arrow Classic Rock
White Skull - The XIII Skull

White Skull - The XIII Skull

Label : Frontiers Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Ralph : We hebben (of hebben gehad) White Lion, White Tiger, White Heart, Whitesnake, White Stripes - ik vergeet er vast nog een heleboel - en we hebben White Skull. Dat is ook gelijk de enige overeenkomst met eerder genoemde bands; het White in de naam.

Op muzikaal vlak lijkt het Italiaanse White Skull namelijk op hele andere bands. Blind Guardian, Helloween, een beetje van Iron Maiden. Dit geeft wel ongeveer aan in welke hoek je het moet zoeken. "The XIII Skull” is alweer de zevende plaat van het vijftal. Het eerste wat (helaas) opvalt is de middelmatige productie. De zang van Gustavo Gabbaro staat wat zacht in de mix, terwijl de man toch geen onverdienstelijk vocalist is. Ook de drums hadden wat meer aandacht verdient. De klassieke metal invloeden vliegen je vanaf de eerste tonen om de oren en het is duidelijk dat deze band precies doet wat ze zelf graag willen. Wars van enige commercie nemen tracks als "Top Secret”, Missing Link” en "Power Of Blood” je mee terug naar het verleden. Er wordt maximaal gebruik gemaakt van de twee gitaristen Tony Fonto en Danilo Bar en dat resulteert en lekker twins en stuwende riffs. Jammer genoeg heeft White Skull zich vooral verdiept in up tempo nummers en dat komt de variatie op de plaat niet ten goede.

"The XIII Skull” is zeker geen slechte plaat, maar er zijn veel beter albums in het genre gemaakt en ik betwijfel dan ook of White Skull hiermee een potje gaat breken.

<< vorige volgende >>