Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Wiegedood - De Doden Hebben Het Goed III

Wiegedood - De Doden Hebben Het Goed III

Label : Century Media | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Pim B. : Mijn muzieksmaak is vrij breed is en stopt niet bij de grenzen van metal in al zijn vormen. Dat heeft wel als gevolg dat je keuzes moet maken. Alles beluisteren zit er gewoon niet in. Qua black metal probeer ik echt de krenten uit de pap te halen. En laat Wiegedood nu zo’n krent zijn.

Het debuut ’De Doden Hebben Het Goed’ wist mij te overtuigen. Datzelfde geldt voor de opvolger ’De Doden Hebben Het Goed II’. De trilogie van dit Belgische drietal wordt met ‘De Doden Hebben Het Goed III’ afgerond. Dat de band, met leden van Amenra, Hessian en Oathbreaker (allen onderdeel van het Church Of Ra collectief), indruk maakt, is ook Century Media opgevallen. Dit label brengt het nieuwe album uit. Een album dat samen met de twee voorgangers als geheel gezien moet worden en die alle drie als eerbetoon aan Florent Pevée opgedragen zijn. Een goede vriend van drummer Wim Coppers en té jong overleden.
Het concept klopt voor mij gewoon. De titels van de albums, de hoezen en steeds vier songs. Of dit overigens meteen het einde betekent, moeten we zien. Ik hoop het niet, want de heren kunnen musiceren. De black metal is overduidelijk geïnspireerd op de Scandinavische sound die in de jaren 90 opkwam. Waar op het eerste album de vergelijking met Wolves In The Throne Room om de hoek kwam kijken, hoor ik op dit laatste werkstuk een link met Emperor. Eigenlijk maken de vergelijkingen niet zoveel uit. Muziek die met zoveel klasse gebracht wordt, moet gehoord te worden.

<< vorige volgende >>