Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Seven Sisters - The Cauldron And The Cross

Seven Sisters - The Cauldron And The Cross

Label : Dissonance Productions | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : Het tweede album van het Britse Seven Sisters ligt in dezelfde lijn als het titelloze debuut, dit betekent NWOBHM alsof de tijd vijfendertig jaar heeft stilgestaan. Wat in ieder geval niet stilstaat is de muziek, want die vliegt op opener ‘The Premonition’ in een bezeten tempo de luidsprekers uit. Direct valt op dat de band toegang heeft gekregen tot meer en beter technisch personeel, want de productie heeft een reuzensprong gemaakt.

Waar het debuut nog wat stoffig klonk, is dit ouderwetse metal met geluidskwaliteit naar 21e-eeuwse maatstaven, maar zonder de ouderwetse charme hierbij in te leveren. ‘Blood And Fire’ is een heerlijke mid-tempo rocker waarop zanger/gitarist Kyle zijn Angel Witch achtige zang overtuigend laat schitteren. Het hele album duurt een klein uur, en tegen het einde vinden we de langere nummers. Onder deze lange nummers valt het afsluitende tweeluik ‘The Cauldron And The Cross’, samen goed voor een kwartier vertier. Deel 1 klinkt me als een springerige Iron Maiden, die via kerkklokken en een kleine pauze over gaat naar deel 2, wat akoestisch begint maar daarna toch overschakelt op standje vol metal. Leuk aan dit tweede deel is dat het compleet doorspekt is van heerlijke duale gitaarsolo’s, waar die Iron Maiden vergelijking zich weer opdoet.

Een overtuigend tweede album van Seven Sisters, een band die nog maar eens bewijst dat de eighties metal eigenlijk compleet tijdloos is!

<< vorige volgende >>