Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Wormlight - Wrath Of The Wilds

Wormlight - Wrath Of The Wilds

Label : Black Lion Productions | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Elisabeth : Het Zweedse Wormlight zou met hun debuutalbum ‘Wrath Of The Wilds’ zomaar een van de verrassingen van het jaar voor mij kunnen zijn. Met hun interpretatie van melodische black metal zorgen ze uiterst zelfbewust voor wat vers bloed in dit genre, want dit is niet zomaar een debuut, nee dit is echt een album waar menig band u tegen mag zeggen.

Soms vraag ik me echt af hoe het toch kan dat zulke koude en diepe tonen je zo luchtig om het hart kunnen laten worden. Kippenvelmomenten zal je op ‘Wrath Of The Wilds’ meer dan genoeg beleven. Het kwartet weet mij namelijk met hun dieptreurige en demonische sound echt te raken en weten een atmosfeer te creëren waar je heel lastig aan ontkomen kan zodra deze je te pakken heeft. Gethematiseerd worden onder andere occultisme en duisternis en hiermee krijgt het gehele album een ontzettende homogene en ijskoude uitstraling. Gefascineerd ben ik in het bijzonder hoe ze erin slagen om de ruwheid van de black metal met de melodische parts te versmelten zonder dat het al te mainstream gaat worden.

Juist fans van bands zoals Dissection of Watain zullen het werk van Wormlight gegarandeerd waarden. Dus pak je kans wanneer dit veelbelovende album op 25 april via Black Lion Records verkrijgbaar zal zijn. Ik ben hier hartstikke blij mee !

<< vorige volgende >>