Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Jungle Rot - What Horrors Await

Jungle Rot - What Horrors Await

Label : Victory Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Sicktus : In aanloop naar de nieuwe Jungle Rot, album nummer negen en de eerste sinds 'Order Shall Prevail' uit 2015, brengt Victory Records 'What Horrors Await' opnieuw uit. Voor wat betreft ”album nummer negen”, de band (en/of hun platenlabel) telt dat zelf net even anders: ze noemen die nieuwe schijf in aantocht hun tiende. Waarschijnlijk tellen ze inmiddels hun 'Skin The Living' demo dus mee als album, maar goed, dat geheel terzijde.

Afijn, de re-release van 'What Horrors Await'. Muzikaal behoeft Jungle Rot geen introductie meer: bot, botter, botst. Van dik hout zaagt men planken. Groove, zwaar, lomp. Een pakkende, swingende, groovende bulldozer. Dan de re-release zelf. De plaat kwam oorspronkelijk uit in 2009 en was back in the day de vijfde langspeler van de band uit Wisconsin. Omdat 'What Horrors Await' schijnbaar nooit heel erg goed gedistribueerd is geweest en al een hele tijd niet meer in de reguliere handel verkrijgbaar, ziet Victory Records wel brood in een nieuwe oplage. De plaat is opnieuw gemixt en gemastert, maar na de re-release en oorspronkelijke CD naast alkaar te hebben geluisterd: tot een heel opvallend andere sound heeft dat eigenlijk niet geleid. Naast het beetje tweaken van het geluid kiest men er voor om de plaat 1-op-1, zonder enige opsmuk of extra's opnieuw op schijf te knallen. Op zich niks mis mee en als er nog altijd veel vraag naar is bedienen ze een markt, maar wat extra tracks of een geupdate boekwerkje met misschien wat liner notes was leuk geweest. Desalniettemin slimme zet, naast het bedienen van vraag nemen ze vast een kleine promotionele voorsprong op de aankomende release van het negende album, waarvan op moment van schrijven de titel nog niet bekend is.

Wat overigens wel leuk is voor de fans die 'm allang hebben / voor verzamelaars, is dat 'What Horrors Await' ditmaal ook op LP verschijnt: op Record Store Day 2018 komt er een versie op geel vinyl uit. Tof! Nou nog een versie in het groen er naast en het green & yellow van die andere trots uit Wisconsion, de Green Bay Packers is compleet...


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>