Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mammoth Weed Wizard Bastard / Slomatics - Totems

Mammoth Weed Wizard Bastard / Slomatics - Totems

Label : Black Bow Records | Archiveer onder doom metal

Release type: 12"

Marcel H. : Mammoth Weed Wizard Bastard. Als ik zo’n bandnaam zie ontsnapt er meteen een diepe *zucht* aan me. Goh, hebben we zo’n supercoole kijk mij een blowen stonerband. Heren, en in dit geval ook een dame, doe eens normaal en probeer niet zo standaard ‘stoer’ weedrokend stonerig over te komen. De uit Wales afkomstige band presenteert ons een split 12” samen met het Noord-Ierse Slomatics. Van de twee is Slomatics toch wel met afstand de bekendste band.

De muziek dan. Mammoth Weed Wizard Bastard komt met twee nummers van bij elkaar net geen 23 minuten op de proppen op kant A en Slomatics met drie nummers die in totaal twintig minuten duren op kant B. Door de vrouwelijke zang en de sludgy stonerige doom die MWWB speelt doet de band me aan het Amerikaanse Windhand denken maar dan wel een paar klasses minder. MWWB gaat nogal snel vervelen door de monotone muzikale en vocale voordracht. Echter, zullen er wel weer hele volksstammen hiervoor warmlopen aangezien er een vrouw op zang is. Slomatics walst over ons heen op hun welbekende manier, langzaam en traag, galm op de zang en slopen maar. Drie prima uitgevoerde nummers die van begin tot eind blijven boeien. Op het eerste gehoor redelijk monotoon, maar naar betere beluistering toch voorzien van mooie nuanceverschillen binnen de nummers.

Ben je liefhebber van dit soort muziek? Gewoon checken die split, al is het alleen maar vanwege Slomatics bijdrage aan deze split.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>