Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Hate Manifesto - To Those Who Glorified Death

Hate Manifesto - To Those Who Glorified Death

Label : Regain Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Re-release

Koen S. : Hate Manifesto is eigenlijk ontstaan als Carpathian Lords in 1997 en speelde op hun twee demo’s typisch Noors getinte rauwe black metal. Na de naamsverandering in Hate Manifesto in 2003 en een pauze van tien jaar heeft het enige oorspronkelijke bandlid W.S.P. de band terug geactiveerd in 2013. Muzikaal werd het een en ander aangepast. In 2015 werd een split met Wargrinder opgenomen en vorig jaar werd deze ‘To Those Who Glorified Death’ uitgebracht door Fistbang Records, maar het album wordt nu heruitgebracht op cd en vinyl door Helter Skelter Productions/Regain Records.

Hate Manifesto speelt een barbaarse mix van death en black met de nadruk op het zwarte gedeelte. ‘To Those Who Glorified Death is een mengeling van de war metal van Goatpenis en de dissonante black metal van Inquisition aangevuld met diepe death metal growls. Nummers als ‘To Those Who Glorified Death’, ‘Disciples Of The Iron Shield’ en ‘The Deification Of Your Extinction zijn een waar riff-festijn en de lage grafvocalen van W.S.P. zijn bij de betere die ik de laatste jaren gehoord heb.

Warlord Sabathan Possessor, ook actief in Black Blood Invocation en Cult of Eibon heeft aan zichzelf genoeg om deze helse oorlogsmuziek te maken en vroeg alleen Warhead (Angelcorpse, Perdition Temple, Naer Mataron, Wargrinder) om de drums voor z’n rekening te nemen. Deze laatste deed dat trouwens met verve. Wie dit album gemist heeft vorig jaar, krijgt nu nog een kans en moet deze kans met twee handen grijpen.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>