Listen live to Radio Arrow Classic Rock
DragonForce - Sonic Firestorm

DragonForce - Sonic Firestorm

Label : Noise Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Ferdi : DragonForce debuteerde vier jaar geleden met de uitstekende demo 'Valley Of The Damned', maar stelde vervolgens teleur met een minder sterk debuut. Met de tweede cd 'Sonic Firestorm' revancheert de band zichzelf met een uitstekende eigentijdse power metal-cd. In een tijd waarin steeds meer groepen eenheidsworst in de metalvitrine stoppen, weer DragonForce hun vlees op een veel inventievere manier te verkopen. In plaat van hun muziek te laten voldoen aan vaste structuurschema's, gooit de band alle regels overbood. DragonForce presteert het gewoon om een nummer van zes minuten voor de helft te vullen met twinsolo's en gepriegel a la Satriani en Vai.

Wie denkt dat de cd, naar Malmsteenesk voorbeeld, vervalt in oeverloos gekrakeel op de gitaarhals heeft het echter mis: DragonForce's kracht is juist om de progressieve solo's te gebruiken in een verpakking van goede songs. Bij vlagen slaat de band wel door richting kitscherigheid, maar dat compenseert de groep met uitstekende songs als 'My Spirit Will Go On' en 'Dawn Over A New World'.

DragonForce is overduidelijk één van de betere bands van het moment. Wie teleurgesteld is over het recente gebrek aan creativiteit binnen Stratovarius heeft hier een meer dan acceptabel alternatief voorhanden.

<< vorige volgende >>