Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Rawfoil - Evolution In Action

Rawfoil - Evolution In Action

Label : Punishment 18 Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Elisabeth : Ik hou van debuut albums. Weet je waarom? Omdat je gewoon zonder enige vooroordelen lekker aan de slag kan gaan en je soms echt wel het idee hebt op een klein pareltje te stoten.

Rawfoil uit het noordelijke gedeelte van Italië zou zo een pareltje zomaar kunnen worden, want ze weten mij namelijk met hun debuut album ‘Evolution in Action’ vanaf de eerste seconde echt te vermaken en hebben mij met hun old-school thrash sound direct te pakken. Lekker ruw en ongelikt, precies hoe ik mijn thrash metal wil hebben. Zeker zijn er nog een hoop haperingen en wiebels en heb ik hier en daar het gevoel dat ze aan het hobbelen raken met hun toch vrijwel hoog gegrepen en ambitieuze ideeën. En deze uitermate goede ideeën zijn op de album talrijk aanwezig en een gebrek aan diversiteit kan men hen absoluut niet aanrekenen. Ik ben erg benieuwd hoe de vijf Italianen zich in de toekomst met iets meer ervaring gaan ontwikkelen en wat wij verder nog kunnen verwachten. Al met al een start waar je trots op mag zijn.

Ik zal het zeker kunnen waarderen om in toekomst opnieuw een album van deze heren te mogen recenseren, tot die tijd zal ik het met ‘Evolution in Action’ moeten doen en raad ik de liefhebber van 80er jaren geïnspireerde thrash metal aan op 26 maart deze nieuwkomer een kans te geven.

<< vorige volgende >>