Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Regnvm Animale / Norn - Brinna / Brenna

Regnvm Animale / Norn - Brinna / Brenna

Label : Devtsche Bvlvan Bolag | Archiveer onder black metal

Release type: Split cd

Koen B. : ‘Brinna / Brenna’ is een split CD met Regnvm Animale (Zweden) en Norn (IJsland) die is uitgekomen via Devtsche Bvlvan Bolag (Zweden). Regnvm Animale is geen onbekende voor me daar ik in 2015 hun ’Et Sic In Infinitvm’ CD mocht recenseren. Die CD was als een beetje als Rivella light: een beetje vreemd maar wel lekker. Norn daarentegen was een onbekend speelkameraadje voor me. De groep werd opgericht in 2010 en heeft in 2015 hun eerste full-length uitgebracht: ‘Börn Vltima Permonvm Cornea’. Ze hebben ook een zooitje demo’s gemaakt.

Regnvm Animale begint deze split zeer intens en lekker dramatisch. Ik denk dat ze steeds meer hun eigen stijl aan het vinden zijn en die voegt echt wel wat nieuws toe aan de metal scene. Fans van avant-garde blackened death metal moeten deze groep echt eens een keertje een kans geven. Er staat ook nog een cover op van Puissance (wie kent ze nog?) van hun nummer ‘I Doden’. Vervolgens is Norn aan de beurt. Hun muziek ademt ongeveer hetzelfde gevoel uit als die van Regnvm Animale, alleen is de zang een “love it or hate it dingetje”. Ik denk niet dat de zang helemaal lekker past bij dit soort muziek, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Voel je vrij zelf een oordeel te vellen via Regnvm Animales’ Bandcamp pagina of Norn’s Bandcamp pagina. Ik vind deze split het aanschaffen meer dan waard.

<< vorige volgende >>