Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ziggurat - Ritual Miasma

Ziggurat - Ritual Miasma

Label : Blood Harvest | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Mini-CD

Sicktus : Ziggurat is een duo uit Israel en de heren maken op ‘Ritual Miasma’ zwartgeblakerde death. Ze worden daarbij ondersteunt door Manuel “Menthor” Rodrigues op drums, die wel vaker gast drumwerk doet en inmiddels een indrukwekkende lijst aan albums op z’n CV heeft staan.
Muzikaal biedt ‘Ritual Miasma’ vooral rap doortimmerende en stuwende drums, vaak met een zwaar tapijt aan blasts, zware riffs, puntige leads en (goed getimed) genoeg melodie en groove om een vinkje te scoren op het vlak van variatie.

Het sterkst is de band echter in het creëren van een continue dreigende, donkere sfeer, die van begin tot eind de songs doordrenkt, als een niet te stoppen, naargeestige golf die de luisteraar overspoelt en meesleurt. Het is vooral de combinatie van voortdenderend drumwerk, zij het als een uitgesmeerde laag aan blasts, zij het rap voortpruttelende kicks, met de donkere, zware, zwartgallige riffs die de plaat z’n kracht geven. Soms meer naar (melodieuze) black leunend, soms naar (death/)doom neigend, maar altijd met een harde kern van smerige death en verpakt in een moderne, heldere sound. Prima debuut EP van deze mannen! ‘Ritual Miasma’ komt uit op CD en LP. Een cassette versie kwam eind 2017 al via Caligari Records op de markt.

<< vorige volgende >>