Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tankard - Beast Of Bourbon

Tankard - Beast Of Bourbon

Label : AFM Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Twee jaar na hun jubileumfeest is Tankard weer terug voor een nieuwe thrash attack. Deze keer heet het schijfje 'Beast Of Bourbon', en zoals de titel al aangeeft speelt Tankard wederom haar sterke troeven uit.

Tekstueel gezien doen de mannen hun zegje over onder andere actuele onderwerpen zoals oorlog, maar ook de verhaallijn over de alien die met het Duitse bier aan de haal ging wordt voortgezet. Bier is sowieso een grote inspiratiebron geweest. Teksten zoals die van 'Behind The Pubyard' of 'Die With A Beer In Your Hand' (citaat: "Sword held higher, who's the liar - I have the beer of fire”) spreken voor zich. Gerre brult de woorden erg fanatiek en ik bespeur hier zelfs nog meer agressie als op voorganger 'B-Day'.

Ook de muziek is als vanouds en goed de pruimen. De vette thrash wordt net zoals de zang erg fanatiek gebracht. De soms invallende punky bas en de goede gitaar solo's zorgen voor de immer benodigde variatie en hierdoor valt ondanks de erg herkenbare stijl geen enkele track als opvullertje of als plagiaat te omschrijven. 'Beast Of Bourbon' is over het geheel genomen iets rauwer dan 'B-day', het lijkt wel of de heren wat meer frustratie te verwerken hadden. Producer Andy Classen (ex-Holy Moses) zette wederom een geluid neer waarbij Tankard wel gedijt en dus kan ik alle thrasher aanraden om dit schijfje eens lekker hard op te zetten!

<< vorige volgende >>