Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kill Ritual - All Men Shall Fall

Kill Ritual - All Men Shall Fall

Label : Dissonance Productions | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Leon : De Amerikaanse band Kill Ritual wist collega Nima niet echt te overtuigen met hun album ‘Karma Machine’ uit 2015, en kreeg een score van 68/100. Ik hoopte dus een beetje dat de band in de afgelopen drie jaar een grote sprong zouden hebben gemaakt. De band rondom gitarist Steve Rice is aan het vierde album toe waarvan de nieuwste plaat ‘All Men Shall Fall’ heet.

Muzikaal gezien is ‘All Men Shall Fall’ een prima album, lekkere pompende songs die fijne gitaar riffs bevatten met prima ondersteuning van drum en basgitaar. Het is misschien niet zo heel innovatief maar dat hoeft hier ook eigenlijk niet. Toch is het geen fantastisch album en dat is met name vanwege de zang van David Reed Watson. De beste man heeft een aardige strot maar helaas klinken zijn zangmelodieën vaak onaangenaam in de oren, het is dan vooral erg zeurderig en hysterisch. Tevens doet hij vaak hetzelfde zang trucje dat, gedurende het albums, steeds vervelender begint te klinken. Ik vind zijn stem zelfs zo onaangenaam dat ik het album na één keer luisteren al spuugzat ben! Ontzettend jammer want het instrumentale werk van het album is eigenlijk best wel prima.

Het is helaas niet uniek dat de zanger het luisterplezier van een plaat beïnvloed. Kill Ritual zou misschien wel een rooskleurigere toekomst hebben met een andere zanger, muzikaal gezien was het zeker niet slecht! Misschien dat de doorgewinterde heavy metal/thrash fans er doorheen kunnen luisteren, maar ik niet! All men shall fall, zo ook Kill Ritual.

<< vorige volgende >>