Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Chaosbreed - Brutal

Chaosbreed - Brutal

Label : Century Media | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Ergens anders in deze uitgave van de Lords kun je lezen wat mijn bevindingen zijn betreffende de mini cd 'Unleashed Carnage' van Chaosbreed. Ik vertel hier o.a. dat de vier songs best aardig zijn maar dat de bandleden voor de aankomende full length toch een tandje moeten bijzetten. En wat blijkt? Drie weken later ligt deze full length op mijn deurmat! En dus kunnen we gelijk de vraag stellen: hebben ze een tandje bijgezet?

Jawel, luidt mijn antwoord. Zo hebben ze de intro achterwege gelaten. Er zijn zeven nieuwe tracks bijgekomen (enkel 'Friendly Fire' van de mini staat niet op deze cd) en de veertig minuten klinken nu wat doordachter en gevarieerder. Toch blijft het 'waar ken ik dit van' gevoel aanwezig. Luister maar eens naar het begin van 'Faces Of Death', als dit niet Slayer is dan weet ik het ook niet meer. Het gitaargefreak tijdens 'Casket Ride' vind ik best origineel en een langzame track zoals 'An Evil Eye' wordt netjes afgelost door een snellere track zoals het vieze 'Shitgrinder'.

Het is Chaosbreed dan ook gelukt om een onderhoudzame full length uit te brengen die de oude death metal liefhebber zal bekoren. Verwacht echter geen nieuwe originele idee├źn, die zijn aan Chaosbreed niet besteed.

<< vorige volgende >>