Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cynabare Urne - In The Cremation Ground

Cynabare Urne - In The Cremation Ground

Label : Regain Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Mini-CD

Sicktus : Ik hou wel van een lekkere EP. Drie, vier, misschien vijf sterke tracks en klaar. Een goede EP kan aankomen als een knock out. BAM. En mits goed gedaan geeft een EP je doorgaans ook echt wel een aardig beeld van wat voor (al dan niet rottend) vlees je in de kuip hebt.

Zo ook deze mini van het Finse duo Cynabare Urne. De vier tracks laten duidelijk de stijl en het DNA van de band naar voren komen en na het ruime kwartier speeltijd wil je als luisteraar méér van dit! Wat krijgen we op ‘In The Cremation Ground’ te horen? Oldschool Finse death, doorspekt met een stevige portie slepende doom/death. Zwaar, duister, ruig, rauw, guur, kil – en tegelijkertijd op een vreemde manier “pakkend”. Niet catchy, vergis je niet, maar… Meeslepend. Overtuigend. Puur. Fijn schijfje dit! Komt uit op CD, LP en als digital download.

Nog even over “méér van dit”: er is goed nieuws, en slecht nieuws. Het goede: ja, er is méér, de heren hebben nog een eerdere release op hun naam staan, ‘Fire The Torch’, die is te beluisteren op de bandcamp pagina van Cynabare Urne. Het slechte: die release is als hardcopy (cassette) inmiddels helaas uitverkocht.

<< vorige volgende >>