Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gloomy Grim - Fuck the World, War Is War!

Gloomy Grim - Fuck the World, War Is War!

Label : Satanath Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Gloomy Grim begon in 1995 in Finland als een éénmansband met Agathon als opperhoofd. Naast horrorfilm soundtracks, is de grootste inspiratie voor Agathon altijd het donkere leven zelf geweest.
Toen de muziek evolueerde, besloot Agathon een volwaardige band rond hem te verzamelen. Sindsdien heeft de band zes langspelers uitgebracht waarvan ‘The Age of Aquarius’ uit 2016 de laatste was. Nu brengt Gloomy Grim ‘Fuck the World, War Is War!’ uit, een compilatie-cd van hun eerste twee demo’s en dat is ook meteen de eerste keer sinds 1998 dat ‘Fuck The World, Kill The Jehova!’ en ‘Friendship Is Friendship, War Is War!’ te beluisteren zijn op cd.

Op ‘Fuck The World, Kill The Jehova!’ uit 1996 horen we alleen Agathon die de vocalen, keyboards en drumprogrammering voor z’n rekening neemt. Die drums klinken zo slecht dat je denkt dat het zo hoort. De vocalen zijn goed verstaanbaar en zouden net zoals de toetsen perfect passen in één of andere vampierfilm. Muzikaal heeft alleen ‘Asylum’ enige waarde. Op het tweede deel van de cd, met ‘Friendship Is Friendship, War Is War!’ uit 1997 heeft Agathon een bassist, gitarist én zangeres rondom hem en dat maakt het allemaal een beetje beter. De horror-achtige sfeer komt wel over, maar de teksten zijn van zeer bedenkelijke makelij. Whisper doet haar best met haar engelachtige stem, maar kan de boel ook niet redden. Leuk voor de diehard fans!


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>