Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Various Artists - The Cult Of Necrodeath

Various Artists - The Cult Of Necrodeath

Label : Black Tears | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : De Italiaanse blackened deathrashers van Necrodeath zijn voornamelijk bekend omwille van hun ‘The Shining Pentagram’ demo (1985) en hun eerste langspelers ‘Into The Macabre’ (1987) en ‘Fragments Of Insanity’ (1989). Na een stilte van dik tien jaar bleef de groep sinds 1999 regelmatig full-lengths, splits en verzamelaars uitbraken, maar deze hadden geen van allen zoveel impact als het eerdergenoemde werk. Nu eren maar liefst dertien groepen Necrodeath op deze prima tribute CD.

Death Mechanism, Malignance, Damnation Gallery, Killers Lodge, E-Force, Fog, Barche A Torsio, Cadalso, Hornhammer, Path Of Sorrow, Septem, Necrobreath en Schizo zijn de groepen die het ‘em hier doen. Ongeveer de helft van de nummers komen als verwacht van ‘Into The Macabre’ en ‘Fragments Of Insanity’, de rest van de nummers is hoofdzakelijk afkomstig van albums als ‘Mater Of All Evil’ (1999), ‘Black As Pitch’ (2001) en ‘100% Hell’ (2006). Necrodeath presenteert overigens ook een nieuw nummer: ‘Cult Of Shiva’.

Deze CD is verkrijgbaar via Black Tears. Ik heb werkelijk super genoten van deze CD en deze is derhalve een aanrader voor liefhebbers van de Italiaane underground in het algemeen en Necrodeath fans in het bijzonder. Maar dat lijkt me niet meer dan logisch.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>