Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Dark Hound - Dawning

Dark Hound - Dawning

Label : Rampant Struggle Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : ‘Dawning’ is het tweede album van het Amerikaanse Dark Hound, een band die stevige heavy metal met een progressieve inslag speelt. Het eerdere werk van de groep is me nog niet bekend, maar dit album heeft me wel overgehaald om dat materiaal ook maar eens te gaan beluisteren, want de inventieve en ook vaak sinistere klanken die op ‘Dawning’ te horen zijn, zijn best gaaf.

‘The Ashes Of Your Worth’ opent het album. Qua vocalen doet het nummer erg modern aan en het stemgeluid van ET (nee dit verzin ik niet zelf) Brown is even wennen. Muzikaal staat het echter als een huis, het nummer heeft een beetje sinistere sfeer over zich heen hangen. Dit geldt misschien nog wel sterker voor ‘Guilt Tripper’, wat in het refrein een Ghost-achtige vibe heeft. ‘The Answer’ is niet alleen keihard, maar heeft ook een paar verdomd leuke tempowisselingen, wat het een heel interessant nummer maakt. ‘Thrown To The Wolves’ doet een beetje jaren ’80 metal aan, hoewel ook hier het refrein weer Ghost ademt. ‘The Jagged Edge’ is misschien wel het beste nummer op het album. De zang wordt tot bijna metalcore-achtig en deze stijl ligt ET duidelijk erg goed, ook een paar erg interessante stukjes gitaarwerk.

Al met al heeft Dark Hound met ‘Dawning’ een prima album afgeleverd wat je zeker even moet proberen. Daarvoor moet je trouwens wel even zoeken, want de band heeft YouTube nog niet als promotiekanaal gevonden. Je kan wel een paar nummers beluisteren via Soundcloud.

<< vorige volgende >>