Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nekrokraft - Witches Funeral

Nekrokraft - Witches Funeral

Label : The Sign | Archiveer onder black metal

Release type: Re-release

Sicktus : Het Zweedse Nekrokraft bracht in 2012 twee (digitale) demo’s/EP’s uit, te weten ‘666 Ways To Torture’ en ‘Witches Funeral (Reborn In Fire)’. Op elke demo vinden we drie originele tracks en een cover: op de eerste demo de Bathory cover ‘Satan My Master’ en op de tweede demo ‘Angel Of Death’ van Slayer. Beide demo’s, aangevuld met twee nieuwe tracks, worden nu door The Sign Records als compilatie uitgebracht, om het gat tussen debuut ’Will o’Wisp’ en ‘Servants’, waar men nu voor in de studio zit.

Vergeleken met ’Will o’Wisp’ zijn de tracks van de eerste demo een stuk ruwer, rauwer, niet alleen in sound, maar ook in songwriting; chaotischer, smeriger. De tweede demo zit meer in lijn met ‘Wil o’Wisp’, maar dan met meer midtempo stukken, regelmatig neigend naar death/thrash. De twee nieuwe tracks klinken wat vlakjes en combineren de death/thrash kant van de band met de black invloeden. Muzikaal is het allemaal niet heel erg spannend. Zo matig als collega Wilco ‘Will o’Wisp’ vond, vind ik het niet, maar het ontbeert wel behoorlijk een eigen smoel. Niet rauw, snel, extreem, kwaadaardig genoeg om alleen daarop punten te scoren, niet afwisselend genoeg (noch op melodieus, nog op solo vlak) om daar harten sneller te doen kloppen. Omdat het een re-release betreft geen cijfer.

Zanger Angst kennen we (sinds kort) trouwens van Witchery, waar hij sinds (relatief) kort de zanger is en waarmee hij ’I Am Legion’ uitbracht – maar dat is muzikaal wel echt even een ander niveautje.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>