Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bleeding Gods - Dodekathlon

Bleeding Gods - Dodekathlon

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : Bleeding Gods is een Nederlands kwintet, opgericht in 2012. De band bracht in 2015 hun debuut ’Shepherd Souls’ uit op
Punishment 18 Records en tekende recent bij Nuclear Blast, die ‘Dodekathlon’ begin volgend jaar (januari 2018) uitbrengen.

Muzikaal maakt de band een flinke ommezwaai en sprong voorwaarts ten opzichte van het debuut. Op ‘Dodekathlon’ krijgen we epische, gelaagde death metal voor onze kiezen, voorzien van de nodige sfeervolle toetspartijen, met een volle, zware sound en puttend uit een hoop genre overschrijdende invloeden: van moderne, melodische black tot de orkestrale, technische death van een band als Septic Flesh of Fleshgod Apocalypse, tot klassieke invloeden. Bleeding Gods laat horen een dynamische band te zijn, bepaald geen one trick pony. Tekstueel draait het album om diverse bekende (en minder bekende) verhalen uit Griekse mythologie, wat absoluut bijdraagt aan de epische, verhalende feel van de plaat.

Conclusie: met 'Dodekathlon', levert Bleeding Gods een krachtige, duistere en melodieuze bak zeer gevarieerde metal af, die fans van bands als Dimmu Borgir en Septic Flesh absoluut aan zou moeten spreken!

<< vorige volgende >>