Listen live to Radio Arrow Classic Rock
In Vain - Currents

In Vain - Currents

Label : Indie Recordings | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Job : In Vain is altijd een vreemde eend in de bijt geweest als het aankomt op melodeath – met een stevige dosis prog, power en hardere metal weten ze zich al tijden boven de rest van het genre te plaatsen, ook al laat de groei van de fanbase misschien wat te wensen over. Vorige full-length ‘Aenigma’ was een bijzonder goeie plaat en het heeft dan ook even geduurd voordat we aankomende januari mogen beginnen met ‘Currents’.

Vanaf het eerste nummer ‘Seekers Of The Truth’ is eigenlijk al duidelijk dat de band het stijltje voortzet dat ‘Aenigma’ zo’n dijk van een plaat maakte netjes voortzet. Van de black metal naar de melodische zang van long-time zanger Andreas Frigstad en door naar wat regulierdere melodeath riffs met hier en daar een thrashy inslag. Extol komt bij deze plaat meer dan eens naar voren, en dat is zeker geen slechte invloed! Ook lijkt er op ‘Currents’ iets meer progressieve death aan te pas te komen.

Nummers als het pakkende ‘Soul Adventurer’, met de groovy main riff en het heerlijke refrein, ‘Blood We Shed’, met de megaranzige death riff en de slopende vocalen, ‘Origin, dat melodisch maar mokerhard doorkabbelt en wat later een flinke dosis groove meekrijgt, het bijna Immortal-achtige ‘As the Black Horde Storms’... – allemaal zijn het pareltjes. Wie nog steeds op zoek is naar een fantastische melodeath band, in het inmiddels compleet doodgebloede genre dat zichzelf de nek om heeft gedraaid – zoek niet verder: bij In Vain moet je zijn.

<< vorige volgende >>