Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Graceless - Shadowlands

Graceless - Shadowlands

Label : Raw Skull Recordz | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Pim B. : Graceless mag dan wel een nieuwe band zijn, de heren sjouwen wel een vracht aan ervaring mee. De formatie met Leiden als uitvalsbasis werd in 2016 door Remco Kreft opgericht. Hem kennen we als gitarist van Soulburn, maar in het verleden was hij onder andere al actief in Grand Supreme Blood Court, Nailgun Massacre en Xenomorph. In die laatste twee acts musiceerde hij al met drummer Marc en bassist Jasper, die we beiden ook in Graceless terugvinden. Gitarist Björn maakt het geheel compleet.

‘Shadowlands’ is ook meteen het eerste product dat Graceless aflevert. Er werden geen demo’s opgenomen. Als je het album hoort, is ook meteen duidelijk dat dit helemaal niet nodig was. Je hoeft deze plaat niet te luisteren als je op zoek bent naar originaliteit. Wel als je van kwalitatief goede midtempo old-school death metal houdt. Hou je van Bolt Thrower, het oude werk van Death, Asphyx of Gorefest? Dan kun je meteen toeslaan. Naast genoemde invloeden hoor je hier en daar een door Black Sabbath geïnspireerde riff en in het nummer ‘We Will Be Gods’ zelfs een black metal riff.
Eigenlijk snapt deze band gewoon heel goed hoe een lekker album hoort te klinken. De productie van Janwillem van Voorst maakt het geheel af. Gewoon een album waar je niet al teveel woorden aan vuil moet maken, maar gewoon keihard door je speakers moet laten gieren.

<< vorige volgende >>