Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blind Ego - Liquid Live

Blind Ego - Liquid Live

Label : Gentle Art Of Music | Archiveer onder prog / sympho metal

Release type: Full-length CD

Leon : Soms krijg je wel eens een CD die niet bijzonder goed is, maar ook zeker niet bijzonder slecht. ‘Liquid Live’ van Blind Ego is zo’n plaat. Het solo project van RPWL gitarist Kalle Wallner heeft inmiddels al drie platen op zijn naam staan en vond men het dus blijkbaar dat het tijd werd voor een live CD. Het album heet ‘Liquid Live’ en is vernoemt naar het vorig jaar uitgekomen ‘Liquid’, toch wordt het album niet integraal gespeeld.

Om eerlijk te zijn kan ik weinig bijzonders over het album vertellen, want alles is best wel aardig maar niet bijzonder. Instrumentaal wordt het geheel strak gespeeld, de productie is in orde en zanger Scott Balaban kan prima zingen, maar het gaat voor mij nooit richting iets bijzonders. Die liedjes zijn oké maar kunnen zich niet onderscheiden van andere bands in het genre en de vocalen van Balaban missen wat overtuigingskracht en is ook zijn bereik niet echt bijzonder.

Het is echt een album die niet opvalt, Wallner is zeker geen slechte songwriter of gitarist maar weet de band niet naar een hoger niveau te tillen. Dat gezegd hebbende is het album vermakelijk en zou ik het niet afzetten als het opstaat. Must-have voor de fans.

<< vorige volgende >>