Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Avenged Sevenfold  - The Stage Deluxe Edition

Avenged Sevenfold - The Stage Deluxe Edition

Label : Capitol Records | Archiveer onder metalcore

Release type: Re-release

Job : Bijna precies een jaar geleden kwam Avenged Sevenfold met hun laatste zielenvrucht ‘The Stage’ uit het niets aanzetten. Zonder weinig poespas vooraf was daar ineens de plaat en die mocht er best wezen; nummers als ‘The Stage’, ‘Goddamn’ en ‘Sunny Disposition’ waren stuk voor stuk instant hits en ook meer experimentele nummers als ‘Higher’, ‘Fermi Paradox’ en het vijftien minuten lange ‘Exist’ waren van behoorlijk goeie kwaliteit. Nu, een jaar later, komt de band met de deluxe editie waar, natuurlijkerwijs, live-registraties van nummers als ‘The Stage’, ‘Paradigm’, ‘Sunny Disposition’ en ‘Goddamn’ op te vinden is, maar daarnaast ook wat ander, minder voor de hand liggend materiaal.

De tweede CD van de deluxe editie staat namelijk vol met covers die allesbehalve logisch lijken als je Avenged Sevenfold bent. Pink Floyd, The Beach Boys, The Rolling Stones en Mr Bungle komen allemaal voorbij en het zorgt voor een verrassend en vooral boeiende selectie songs die, hoewel ze misschien niet heel goed aanvullen op wat ‘The Stage’ qua origineel materiaal voorschotelde, erg goed zijn uitgevoerd. Vooral Pink Floyd’s ‘Wish You Were Here’ imponeert en hoewel de band er een eigen draai aan geeft past het allemaal keurig. Ook Mr Bungle’s ‘Retrovertigo’ blijft natuurlijk een dijk van een nummer en de op-en-top prog komt in de Avenged Sevenfold prima tot z’n recht! Wie had dat gedacht!

Het enige nieuwe originele nummer, getiteld ‘Dose’ is echter een stuk minder boeiend en hoewel de nummers van de originele plaat onaangetast zijn en nog steeds staan als een huis (ik blijft bij mijn eerdere oordeel daarover), steken ze nu wel erg fel af tegen de covers die allemaal stuk voor stuk goed gekozen zijn.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>