Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Soul Exchange - Vow Of Seth

The Soul Exchange - Vow Of Seth

Label : Pride And Joy | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Mini-CD

Wim R. : Het Zweedse The Soul Exchange levert met deze EP, getiteld ‘Vow Of Seth’, een tussendoortje af tussen hun debuut ‘Bloodhound’ en het in 2018 geplande tweede album. De band wil met deze EP de nieuwe muzikale koers die de band ingeslagen is aan het grote publiek laten horen. Qua sound en stijl is The Soul Exchange te vergelijken met landgenoten Ghost.

Openingstrack ‘Vow Of Seth’ opent met een Egyptisch, dreigend introotje, waarna de band ,onder aanvoering van zanger Daniel John, je meeneemt in een sfeervol nummer. Het is vooral het samengaan van de zware, laag gestemde gitaren en keyboards die de toon bepalen bij The Soul Exchange. Elke noot heeft een bedoeling en draagt aan het geheel bij, er is geen tijd en ruimte voor melodieuze krachtpatserij. Deze stijl wordt in het tweede nummer doorgetrokken ingeleid door middel van een onheilspellend gesproken intro. Ik weet niet of dit ook zanger John is, die op deze EP zeer overtuigend is met zijn krachtige, heldere stemgeluid. In het wat lichtere derde nummer ‘The Deed Is Done’ horen we zijn stemgeluid ook van een lichtere kant wat mij zeer aangenaam in de oortjes klinkt. Het afsluitende, rustige en beklemmende ‘My Mortal Soul’ wordt op fraaie wijze op de piano begeleidt door John zelf. Mooi.

Ik was niet bekend met deze Zweden, maar deze EP is, mede door de prima productie van Magnus Lundqvist, een aangename eerste kennismaking.

<< vorige volgende >>