Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Scream Of The Butterfly - Ignition

Scream Of The Butterfly - Ignition

Label : Burning Wax Productions | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Wim R. : Het uit Berlijn afkomstige Scream Of The Butterfly brengt met ‘Ignition’ zijn debuutalbum uit.
Acht nummers, geproduceerd door Richard Behrens, soundman voor Kadaver. De band speelt traditionele jaren zeventig rock ondersteund door de bij dit tijdsbeeld zo essentiële Hammondpartijen.
Om het geheel echt vintage te houden heeft de band ook alleen oud instrumentarium gebruikt en het geheel op oude tapemachines opgenomen.

Vooropgesteld moet worden dat dit album een echt geweldige en vooral dynamische productie heeft die goed aansluit bij het ‘vintage’ gevoel dat de Scream Of The Butterfly wil overbrengen, mijn complimenten! Aangezien de bandleden alleen hun voornamen gebruiken en de zanger Rich heet, kan dit mogelijk verklaren dat de vocalen geen Duitse ondertoon hebben, iets dat we nog wel eens tegenkomen bij Duitse producties. Of het is een uitzondering die de regel bevestigt, kan natuurlijk ook. Zijn zangkwaliteiten zijn niet fenomenaal, maar passen wel binnen de nummers en sound van de Scream Of The Butterfly. ‘Solid Ground Shaking’ is een lekkere opener van het album. En ook het rock n’ roll achtige ‘Liquor Store’ luister lekker weg. Albumafsluiter ‘Can’t Go Back’ is het enige nummer waar het tempo wat wordt terug genomen en het heeft een beetje een psychedelisch gevoel. Kort samengevat hoeft Scream Of The Butterfly zich voor hun debuutalbum zeker niet te schamen en laat best potentie horen.

<< vorige volgende >>